hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak

2015. január 10. 09:06 - Sylvacska

Hajhosszabbítás /meleg technikákkal / hőillesztéssel

 

Keratinos hőillesztés:

A mai hajhosszabbítások – dúsítások egyik legelterjedtebb módja jelenleg. Nagyon sok fodrászatban elkészítik, sokan sajnos csak ellesték, hogy hogyan kell felrakni, de nagyon kevesen építik úgy, hogy a saját hajat ne károsítsa, és esztétikus, viselhető legyen.

Kevés tincs felépítésével ( 60 – 80 tincs ) inkább dúsítani tudunk, hajhoszabbításhoz 120-140 tincs a minimális mennyiség. Természetesen ez attól is függ, hogy a vendég haja mennyi súlyt bír el, milyen vastagok a tartótincsek, ill. a póttincsek. Sokszor csak „felszórják” a fejre, és nem nézik meg, hogy a vendég hajszerkezete mit bír el. Ekkor szokott kiszakadni a saját hajjal együtt.

A tincseket többféle ragasztóanyaggal árusítják. Lehet ez kristálykeratin, filmkeratin, kristály granulátum. Az európai hajnál megrendelésre tincsezik ki a copfokat, egyéb hajaknál előre feldolgozott állapotban kapható.  Mi csak kristály granulátummal dolgozunk, szerintünk ez a legjobban kötődő anyag. Ha nem megfelelő és elég kötőanyagot használnak, akkor valószínű a tincsek „potyogása”, és a póthaj hullása.

Kétfajta módszer létezik, a tincses és a paneles felépítés. A keratin anyaggal általában ½ cm-re a hajtőtől ragasztjuk a póthajat, amit 2-3 havonta mindenképp újra kell rakatni, mert az idő lejárta után még jobban rasztásodik.

Az ápolását mindenképp érdemes megfogadni! Soha ne használjunk rá alkoholos, vagy gyümölcssavas termékeket, mert azok gyengíthetik az illesztési pontokat. Ha sütjük vagy vasaljuk a hajat, akkor az illesztési pontokig ne húzzuk/tekerjük fel, mert a ragasztóanyag megolvad, és a tincsek összeragadnak. A hajat hajmosás után mindig meg kell szárítani, vizes fejjel ne feküdjünk le ! Ajánlatos hozzá disznószőr kefét használni, mert ápolja a póthajat, és szép fényt ad neki. Alváshoz ajánlatos gyengéden összefogni, nem európai hajaknál összefonni.

Hátránya az lehet / mint már fent is írtam / ha nem megfelelően van felépítve, akkor a tincsek potyoghatnak, a póthaj hullhat, és a legrosszabb esetben a hajunkkal együtt szakadhat ki. Számolnunk kell vele, hogy minden újra építésnél a haj veszít a hosszából, mert a régi ragasztóanyagot le kell vágni, és újra kell tincseztetni.

A haj tincsezése 50-100Ft/db., a felépítése pedig hajmennyiségtől függően 15-35eFt. Ha ennél olcsóbb felépítési árakkal találkozunk, akkor nem biztos, hogy  eredeti keratinnal dolgoznak.

Felrakása és leszedése hosszú ideig tart, a tincsek mennyiségétől függően 3-4 órát számoljunk a munkaidővel.

 

Ultrahangos hőillesztés:

Kicsit drágább, mint a keratinos hőillesztés. Kezelésében, ápolásában és hibáiban megegyezik a két technika, csak a rögzítési technikában más. Nem használ hőt, hanem a gép ultrahangos technikával olvasztja meg a ragasztóanyagot.

Mindkét technika nagyon kényes, és nagyon nagy figyelemmel keressetek szakembert a felépítéshez, mert nagyobb károkat tehetünk a saját hajban, és egy életre elmehet a kedvünk a póthajaktól.

Következnek a hideg eljárással készített tincses hajhosszabbítások.

Címkék: hőillesztés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdusitas-hajhosszabbitas.blog.hu/api/trackback/id/tr407057981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak
süti beállítások módosítása