hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak

2014. november 02. 17:05 - Sylvacska

A hajhullásról :

hajhull_s_1414944157.jpg_1500x1500

A kedves olvasóknak néhány információ a hajakról, és a hajhullásról.

A hajak hátterében általában szervrendszeri problémák, gyulladások állnak. Az átlagos, egészséges fejbőr 60-140 szálat veszít naponta. Tavasszal fokozódik a pajzsmirigy működése, ezért több hajszálat is veszíthetünk, de ez pár hét alatt beáll a normális hullási folyamatra. Ha ennél nagyobb mértékű a hajhullás, az sajnos a haj megritkulásához, rosszabb esetekben az elvesztéséhez vezethet.

A hajvesztés lehet időszakos, és ebben az esetben bőrgyógyász, és trichologus tud tanácsot adni. Előidézője lehet szigorú diéta, vashiány, vérszegénység. Ilyenkor segítség lehet több hús, tojás, zöldség, gabonafélék fogyasztása.

A hosszú idő át tartó, vagy rögtön bekövetkezett nagyfokú hajhullás oka lehet súlyos betegség, terhesség, szülés utáni, vagy stresszes állapot, belső szervi gyulladások, vagy a különböző gombás haj és fejbőrbetegségek.

A gombás betegségek előidézői az egyre többet előforduló telepes növények rendjébe tartozó, penésszel rokon moszatgombák, de elsősorban a tömlőgombák és a fonalgombák. Ezek az élősködő gombák a szervezetben vagy a test szőrösebb felületén élősködnek. Vendégeim körében sokan szenvednek az úgynevezett hajpenésszel is. Ez egy kerek apró hólyag, vagy gyulladásos foltokból álló kiütés. Ha a fejbőrön hámló, kopaszodó foltokat találunk, és a hajszálak tövén finom fehér bevonat található, akkor biztos, hogy hajpenésszel állunk szemben. Kizárólag szakorvos tanácsát kérjük!

A férfiakra jellemző az androgén hajhullás, amelyet a szervezetben előforduló tesztoszteron hormon vált ki, de sajnos egyre gyakrabban előfordul a hölgyeknél, és fiataloknál is. Ez a fajta hajhullás örökölhető is, és teljes hajhullásoz is vezethet.

Ha kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön, azt foltos hajhullásnak hívjuk, ami mind a két nemnél megtalálható. Előidézője lehet a belső szervrendszeri gyulladás, hormonháztartás sérülése, vagy a nem megfelelően adagolt gyógyszermennyiség.

Ha a haj a fej minden részéről hullik, elvékonyodik vagy ritkább lesz, azt diffúz hajhullásnak nevezzük. Ez inkább a hölgyeket érinti, az A, E vitamin, vagy vas hiánya, stressz, helytelen táplálkozás, és a nem megfelelően védett haj és fejbőr idézheti elő. Az egészségügyi okokon kívül előidéző ok lehet még a különböző fodrászati beavatkozás, kóros környezeti hatás is.

Kérek mindenkit, hogy panaszával mielőbb forduljon szakorvoshoz, hogy a folyamat időben visszafordítható, vagy megállítható, legyen!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdusitas-hajhosszabbitas.blog.hu/api/trackback/id/tr866857431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak
süti beállítások módosítása