hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak

2015. november 03. 07:35 - Sylvacska

Hideg eljárással /vegyszermentesen/ készült hajhosszabbítási tincses technikák

Szilikonos mikrogyűrűzés:

Ebben a technikában vegyszermentesen építjük fel a saját hajat. Felépítésnél egy behúzótű segítségével a hajtőre húzzuk a mikrogyűrűt, majd az előre kitincsezett póthajat aládugjuk, és a mikrogyűrűvel, összenyomással rögzítjük. Nagyon kényelmes viselet, és a kezelése is könnyű. Régen ennek a technikának voltak hátrányai, mivel a nem megfelelő mikrogyűrű elvághatta a hajat, vagy megsérthette a hajszálakat. Csak olyan helyre menjünk, ahol az újfajta, úgynevezett szilikonos mikrogyűrűt használják, mert ez nem tudja elvágni a saját hajunkat.

Visszarakatni kb. 2 max. 3 havonta szükséges, és csak az újra felépítésért kell fizetni, ami hajmennyiségtől függően 15-25eFt lehet. Néhány felrakás után újra kell tincsezni, mert a mikrogyűrű megtöri. A póthaj hajvesztése minimális, ha megfelelően van felépítve, akkor a tincsek nem potyoghatnak ki!  Az ápolása megfelel a többi póthaj ápolásával. Minden típusú hajhoz ajánlom, mert szépen felépíthető, a tincsek nem lógnak ki, csak ha már nagyon lenőttek. Fém érzékenyeknek ajánlott próbagyűrűk felhelyezése, és ha 24 óra múlva sem jelennek meg kiütések, akkor nyugodtan építhető ezzel a technikával.

Csomózás – mikrocsomózás

Tincses hideg eljárással készült hajhosszabbítás – hajdúsítás. A legtermészetellenesebb a látványt nyújtja, mert a póthajat a saját tincsekhez egy gumis cérnával kell rögzíteni, és így kis „bumszlik” lesznek a haj tövénél.

A mikrocsomózásnál ugyanez a technika, csak sokkal kisebb tincseket építünk fel. Ez a fajta technika jobban takarható, kisebbek az illesztési pontok, jóval kevésbé látványos mint a csomózás.

A haj visszaépítésnél max. 1 cm-t veszíthet a hosszából. Felépíthető takaróhajas vagy teli fejes változatban. A takaróhajas építésnél a kalaprész alatti hajba építjük fel, míg teli fejnél az összes hajra. A teli fejes csomózás a fejtetőrészen nagyon látványos, kis „gömböket” eredményez.

Mindkettő helytől függően 20-40eFt munkadíjjal számolható.

 

Ultratress hajhosszabbítás:

Az egyik legújabb technika, de még kevésbé ismert. Az előre feldolgozott hajakat egy hosszú panelon kapjuk meg, amit a szakember a megfelelő méretekre vág. A hajon egy kétoldalú ragasztócsík található, aminek az egyik fele a saját hajunkat tartja, a másik fele pedig a póthajat. 

Nagyon gondos kezelést igényel, mert elég könnyen leválik.  Másfél-két havonta kell újra rakatni, a hosszából nem veszít, mert csak a ragasztócsíkot kell cserélni.

Tapasztalataink szerint nem tartós, én nem szívesen ajánlom hosszú távú hordásra.

Afrofonás:

Ennek a divatja egy kicsit már leáldozott, itthon 4-5 éve volt nagy divat, de van, aki most is előszeretettel viseli. Extrém, vagány külsőt kölcsönöz a viselőjének. Hármas fonással, műhajat fonnak a saját hajba, ami 3-4 hónapig hordható.  Nagyon sok színben, és formában kérhető. Aki erre vállalkozik, készüljön popsival is, mert a felépítése 4-12 óra. Nagyon szorosan kell fonni, így készülhetünk rá, hogy eleinte nagyon kellemetlen lehet a viselése, nagyon húzhatja a hajunkat, és a hajhagymákat is.

Legközelebb a felvarrások változatait írom le.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdusitas-hajhosszabbitas.blog.hu/api/trackback/id/tr448046336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak
süti beállítások módosítása