hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak

2014. november 10. 08:38 - Sylvacska

Ha hajhosszabbítást vagy hajdúsítást szeretnénk..

hajhosszabb_t_s_hajd_s_t_s_1415604981.jpg_2560x1440

Hogyan is válasszunk..

Ma már nem okoz már gondot, ha a saját hajunk nem kellően dús, megritkult, vagy nem nő meg olyan hosszúra, mint ahogy mi szeretnénk.

A hajhosszabbítási módszerek már hazánkban is évek óta elérhetők, de régebben nem találkoztunk ekkora választékkal, mint mostanában. Most már mindenféle néven futnak a hajhosszabbítási módszerek, sokszor ugyanazt a technikát tartalmazza, csak más, hangzatosabb néven, hogy becsalogassa a vendéget.  Lassan a vendégeknek is nagyon nehéz eligazodnia, hogy melyik hajhosszabbítást is válassza, melyik is lenne jó a saját stílusának, hajszerkezetének, ami nem lesz hosszú távon káros a hajnak.

Hogyan is fogjunk hozzá..

Amikor hajhosszabbítást tervezünk, akkor természetesen a legjobb minőséget szeretnénk kapni.  Érdemes nagyon alaposan tájékozódni, hogy milyen technikák léteznek, ami nem roncsolja a saját hajunkat, milyen hajat szeretnénk vásárolni, kihez is forduljunk a felépítéssel kapcsolatban.

A legegyszerűbb, ha felkeresünk egy hajhosszabbító szalont, tájékozódunk a technikákról, hogy milyen hajakkal dolgoznak, a saját hajunkhoz mit ajánlanak, milyen mennyiséget.  Ha jó helyet választottunk, akkor egy konzultációra hívnak be először, ahol elmondhatod, hogy mit szeretnél, mik az elképzelésid, és cserébe tájékoztatni fognak, hogy mi az, ami szerintük jó lehet neked, mi az a technika, amit roncsolásmentesen viselhetsz. Sok helyen rögtön ajánlanak neked hajat is, amit felépítenek. Nálunk pl. ilyen „rögtön” lehetőség nincs, mi mindig a vendégünknek a saját hajához, struktúrájához való hajat dolgozunk fel, neki készítjük el.  Ennek is megvannak az előnyei.

Minden esetben fontos, hogy első osztályú hajat vásároljunk, ha hosszú távon szeretnénk megtartani a póthajat. A másod/harmad osztályú hajak, ázsiai, indiai hajak nem minden esetben bírnak ki fél év hordásnál többet. Sokkal hamarabb feltörik, hullik, és gubancolódik. Minden esetben kérj számlát, mert ellenkező esetben nem lesz amivel reklamálj!

Nem mindegy, hogy milyen mennyiségű saját hajhoz, mennyi haj kell. Minden függ a saját haj mennyiségétől - hosszától, és a felépítendő póthaj hosszától – súlyától. Nem mindegy, hogy egy 40 cm-es saját hajhoz építünk vagy egy 60 cm-es hajhoz. Az előre elkészített hajak általában 100g-os csomagokban kaphatók, de ez legtöbbször nem elegendő. Ezt az óriási hibát látjuk nagyon sokszor az utcán, amikor üvölt egy hajról, hogy póthajjal rendelkezik. Egy konzultáción erről is tájékoztatni fognak, hogy számodra mennyi haj lenne az ideális.

Arról is bővebb tájékoztatást kell adjanak, hogy hogyan ápold a hajad, és nagyon fontos, hogy ezeket az információkat be is tartsd, mert így sokáig tudod hordani az álom frizurád.

Milyen hajat válasszunk..

Mindenki mást mond, mindenki más hajra esküszik, mindig az a jó, amit forgalmaz. Én már sok évvel a hátam mögött, még mindig azt vallom, hogy európai haj közé európai haj való. Ha hosszútávra tervezünk, és nem csak egy pár hónapra, akkor mindenképp az európai haj mellett voksolok. Ma már kaphatóak indiai/ázsiai hajak, műhajak, kevert hajak, II. ill. III. osztályú hajak, de ezek hordási ideje ténylegesen csak 2-8 hónap, míg egy európai haj akár 2 év is lehet. Tehát igaz, hogy egyszerre kevesebb pénzt kell kiadjunk, de hosszútávon viszont többet. Érdemes számolni előtte. Az sem utolsó szempont, hogy az a haj pont úgy néz ki mint a sajátunk, vagy esetlegesen egy teljesen más struktúra és a két haj teljesen elválik egymástól.

Az európai hajakkal bármit tehetünk, festhetjük, melírozhatjuk, süthető, berakható. A kevert vagy más földrészről származó hajak pedig nehezen festhetők, formázhatók, sok esetben csomósodnak, összeragadnak. Nagyon sok helyen európai hajnak értékesítik, csak sokkal olcsóbban, mint a reális ára, és ezzel nagyon sok vásárlót megtévesztenek. Sokszor önhibájukon kívül, mert ők is európai hajként vásárolták, és így is adják tovább, csak a hordáskor derül ki, hogy nem is az, ami.

Remélem olvastatok hasznos információkat.

A következő részben jövök részletesebben a különböző hajak felsorolásával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdusitas-hajhosszabbitas.blog.hu/api/trackback/id/tr516882829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak
süti beállítások módosítása