hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak

2014. november 20. 09:30 - Sylvacska

Hajak felismerése

Ha hajvásárláson gondolkodsz..

hajak_k_pek_felhaszn_l_sra_1416471908.jpg_2560x1920

Itt egy kis segítség a hajak felismeréséhez:

Egyre több panaszkodó levelet, telefont kapok, hogy vásároltak hajat, milyen olcsón, és európai, és örül neki, aztán kiderül, hogy nem is európai haj, valami keleti indiai/ázsiai hántolt haj, ami 2 hónap alatt tönkre ment a fején. Kérek mindenkit, hogy nagyon nézzétek meg, hogy ki mit vásárol,és ha vásárol, azt ellenőrzött üzletben tegye, számlával, garanciával, mert egyre több a használt, rossz minőségű, fertőtlenítetlen haj.. európai hajat nem lehet 30ezer forint/ 10 dkg, vagy ennél olcsóbban vásárolni, mert a bekerülési,nyers ára több, és akkor még nem beszéltünk a hulladékról a feldolgozás során.. Kérem, hogy figyeljetek oda !!!

Szintetikus hajak:

Nagyon fényes, könnyen kócolódik, élettartama kb. 2 hét. A hajszálak tökéletesen sima felszíne, a szálak egyforma hossza ( nem tartalmaz rövidebb szálakat ) jellemzi.

Kanekalon: 80 °C felett összeolvad, általában afrofonáshoz használják.

Toyokalon: nagyon vékony, fényes műhaj, 50 °C felett összeolvad.

Futura: kicsit vastagabb szálú, 160 °C felett összeolvad.

Festhetetlen, csak az adott színnel hordható. Ebből a hajtípusból készítik a mű copfokat, műanyagparókákat, babahajakat. Áruk 5eFt - 20eFt-ig mozog. 

Emberi hajak:

Indiai/ázsiai és egyéb keleti területekről érkező hajak. Ez a legkönnyebben beszerezhető, és legelterjedtebb hajtípus. Hívhatják még prémium, emberi, illetve eredeti hajnak. Ezeket a hajakat nagyüzemben dolgozzák fel, tincsezik ill. tresszelik.  

A tincsezett hajak 0,5 – 0,8 grammosak, és I/U/D alakúak. Minden tincs ugyanolyan súlyú, formájú és vastagságú. 

A tresszelt hajak 70-160 cm szélesek, a felépítéskor a fodrász darabolja megfelelő méretre. A tresszek szabályosak, minden kicsi tincs egyforma, amit a gép sző be. A hajak külső felszínét egy savval megmaratják, így könnyebben festhetővé teszik. Egyenletesen egyszínű. Szög egyenes, szabályosan hullámos, ill. göndör.

Kezdetben puha, de minden mosás után veszít a laminálásából, és erős, durva hajszálak lesznek belőle. Sokszor fordított hajszálak találhatók benne, így nagyon hamar akad, rasztásodik. Nehezen épül össze a saját hajjal, így látványosan elválik a pót és saját haj.

Nehezebben festhető, a világosításra rosszul reagál, nagyon hamar teljesen kiszárad.

Korlátlan mennyiségben beszerezhető vaterán, e-bayen, és egyéb internetes portálokon.  Élettartama kb. ½ - 1 év. Áruk 10eFt és 40eFt között mozog, hosszúságtól függően.

 

Natúr / európai haj:

Egy ember fejéről levágott natúr copf. Kézzel tincsezik ill. tresszelik, így szemmel látható a különbség, mert a feldolgozás nem egyforma.  Általában vékony, vagy közepes szálú, natúr színű. Minden esetben puha haj, hasonlóan a saját hajunkhoz. Ősz hajszálak fellelhetők benne, sokszor a vége világosabb, a természetes hordás miatt.  Bármilyen színre festhető, akár „fehér szőke” is készíthető belőle.  Mindenféle struktúrája megtalálható, egyenes, hullámos, vagy göndör. A legtöbb fellelhető haj enyhén hullámos. Élettartama vendégtől függően 1 ½ - 3 év lehet.  Korlátozott mennyiségben kapható, így az ára is 40eFt-tól a vendég igényeinek megfelelően a csillagos égig emelkedhet. Az ár mindig függ a haj hosszától, és mennyiségétől.

Kérek mindenkit, hogy nagyon nézzétek meg, hogy ki mit vásárol, és ha vásárol, azt ellenőrzött üzletben tegye, számlával, garanciával, mert esélyetek sem lesz reklamálni, ha mégis gondotok akad a hajjal.

Remélem tudtam segíteni, hogy milyen hajakat találtok a piacon.

Következő részben a hajhosszabbítás – dúsítás különböző technikáiról írok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdusitas-hajhosszabbitas.blog.hu/api/trackback/id/tr486917925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak
süti beállítások módosítása