hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak

2014. november 04. 21:22 - Sylvacska

Melírozás

mel_roz_s_1415132329.jpg_430x350

Ma a melír technikákról írok pár jellemző mondatot:

Átfűzéses melír:

Ennek a módszernek is megvannak a válfajai: készíthetünk vele vékonyabb és hosszabb tincseket, adhatunk több árnyalatnyi színt is egy résznek.

Lap melír:

Rakhatjuk egy passzéban a tincseket vékonyabban, vastagabban, ritkábban vagy sűrűbben. Játszhatunk még a fóliák elhelyezésével is: állítva és átfűzve rakva, vagy csillagalakba és átfűzve, frizuraformához igazítva.

Fésűs és pisztolyos módszer:

Nem csak közvetlenül egy tincs, hanem a mellette lévő hajszálak is színt kapnak, ez elsősorban azoknál a vendégeknél ajánlott, akik nem akarnak erőteljesebb látványosabb színeltérést a frizurájukban.

 A kalap melír :

A módszernek az alapja egy négyzethálós szerkezet, jól beigazított felhelyezés után ugyanazok a tincsek válnak elérhetővé.

 A hurokmelír és a koronamelír:

A technikák előnye, hogy a lenövést is nagyon szépen lehet velük festeni. A hurok melírnél csak a felső hurkát húzzuk ki a tincseknek a melírtűvel, és azokat színezzük be.

Kalapos módszerrel is készíthetünk korona melírt, amikor is vízszintes körökben választjuk ki a tincseket, amiket ezek után más-más színárnyalattal festünk be.

 Tupír melír:  

Létezik az ún. tupír melír, amikor a vendég haját feltupírozzuk, és csak a kimaradó végeket festjük be – ennek eredménye egy színátfolyásos frizura lesz.

Kesztyű melír:

A férfiaknál és a rövid hajú nőknél használhatjuk a technikát is, amikor a vendég haját erősen belakkozzuk, majd a festékes kesztyűvel a tetejét átsimítjuk, s így a hajszálak végén lesz színeltérés.

Természetesen póthajjal is tudunk melírozni, ez lesz a következő téma.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdusitas-hajhosszabbitas.blog.hu/api/trackback/id/tr566864937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak
süti beállítások módosítása