hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak

2015. november 03. 07:35 - Sylvacska

Hideg eljárással /vegyszermentesen/ készült hajhosszabbítási tincses technikák

Szilikonos mikrogyűrűzés:

Ebben a technikában vegyszermentesen építjük fel a saját hajat. Felépítésnél egy behúzótű segítségével a hajtőre húzzuk a mikrogyűrűt, majd az előre kitincsezett póthajat aládugjuk, és a mikrogyűrűvel, összenyomással rögzítjük. Nagyon kényelmes viselet, és a kezelése is könnyű. Régen ennek a technikának voltak hátrányai, mivel a nem megfelelő mikrogyűrű elvághatta a hajat, vagy megsérthette a hajszálakat. Csak olyan helyre menjünk, ahol az újfajta, úgynevezett szilikonos mikrogyűrűt használják, mert ez nem tudja elvágni a saját hajunkat.

Visszarakatni kb. 2 max. 3 havonta szükséges, és csak az újra felépítésért kell fizetni, ami hajmennyiségtől függően 15-25eFt lehet. Néhány felrakás után újra kell tincsezni, mert a mikrogyűrű megtöri. A póthaj hajvesztése minimális, ha megfelelően van felépítve, akkor a tincsek nem potyoghatnak ki!  Az ápolása megfelel a többi póthaj ápolásával. Minden típusú hajhoz ajánlom, mert szépen felépíthető, a tincsek nem lógnak ki, csak ha már nagyon lenőttek. Fém érzékenyeknek ajánlott próbagyűrűk felhelyezése, és ha 24 óra múlva sem jelennek meg kiütések, akkor nyugodtan építhető ezzel a technikával.

Csomózás – mikrocsomózás

Tincses hideg eljárással készült hajhosszabbítás – hajdúsítás. A legtermészetellenesebb a látványt nyújtja, mert a póthajat a saját tincsekhez egy gumis cérnával kell rögzíteni, és így kis „bumszlik” lesznek a haj tövénél.

A mikrocsomózásnál ugyanez a technika, csak sokkal kisebb tincseket építünk fel. Ez a fajta technika jobban takarható, kisebbek az illesztési pontok, jóval kevésbé látványos mint a csomózás.

A haj visszaépítésnél max. 1 cm-t veszíthet a hosszából. Felépíthető takaróhajas vagy teli fejes változatban. A takaróhajas építésnél a kalaprész alatti hajba építjük fel, míg teli fejnél az összes hajra. A teli fejes csomózás a fejtetőrészen nagyon látványos, kis „gömböket” eredményez.

Mindkettő helytől függően 20-40eFt munkadíjjal számolható.

 

Ultratress hajhosszabbítás:

Az egyik legújabb technika, de még kevésbé ismert. Az előre feldolgozott hajakat egy hosszú panelon kapjuk meg, amit a szakember a megfelelő méretekre vág. A hajon egy kétoldalú ragasztócsík található, aminek az egyik fele a saját hajunkat tartja, a másik fele pedig a póthajat. 

Nagyon gondos kezelést igényel, mert elég könnyen leválik.  Másfél-két havonta kell újra rakatni, a hosszából nem veszít, mert csak a ragasztócsíkot kell cserélni.

Tapasztalataink szerint nem tartós, én nem szívesen ajánlom hosszú távú hordásra.

Afrofonás:

Ennek a divatja egy kicsit már leáldozott, itthon 4-5 éve volt nagy divat, de van, aki most is előszeretettel viseli. Extrém, vagány külsőt kölcsönöz a viselőjének. Hármas fonással, műhajat fonnak a saját hajba, ami 3-4 hónapig hordható.  Nagyon sok színben, és formában kérhető. Aki erre vállalkozik, készüljön popsival is, mert a felépítése 4-12 óra. Nagyon szorosan kell fonni, így készülhetünk rá, hogy eleinte nagyon kellemetlen lehet a viselése, nagyon húzhatja a hajunkat, és a hajhagymákat is.

Legközelebb a felvarrások változatait írom le.

Szólj hozzá!
2015. január 10. 09:06 - Sylvacska

Hajhosszabbítás /meleg technikákkal / hőillesztéssel

 

Keratinos hőillesztés:

A mai hajhosszabbítások – dúsítások egyik legelterjedtebb módja jelenleg. Nagyon sok fodrászatban elkészítik, sokan sajnos csak ellesték, hogy hogyan kell felrakni, de nagyon kevesen építik úgy, hogy a saját hajat ne károsítsa, és esztétikus, viselhető legyen.

Kevés tincs felépítésével ( 60 – 80 tincs ) inkább dúsítani tudunk, hajhoszabbításhoz 120-140 tincs a minimális mennyiség. Természetesen ez attól is függ, hogy a vendég haja mennyi súlyt bír el, milyen vastagok a tartótincsek, ill. a póttincsek. Sokszor csak „felszórják” a fejre, és nem nézik meg, hogy a vendég hajszerkezete mit bír el. Ekkor szokott kiszakadni a saját hajjal együtt.

A tincseket többféle ragasztóanyaggal árusítják. Lehet ez kristálykeratin, filmkeratin, kristály granulátum. Az európai hajnál megrendelésre tincsezik ki a copfokat, egyéb hajaknál előre feldolgozott állapotban kapható.  Mi csak kristály granulátummal dolgozunk, szerintünk ez a legjobban kötődő anyag. Ha nem megfelelő és elég kötőanyagot használnak, akkor valószínű a tincsek „potyogása”, és a póthaj hullása.

Kétfajta módszer létezik, a tincses és a paneles felépítés. A keratin anyaggal általában ½ cm-re a hajtőtől ragasztjuk a póthajat, amit 2-3 havonta mindenképp újra kell rakatni, mert az idő lejárta után még jobban rasztásodik.

Az ápolását mindenképp érdemes megfogadni! Soha ne használjunk rá alkoholos, vagy gyümölcssavas termékeket, mert azok gyengíthetik az illesztési pontokat. Ha sütjük vagy vasaljuk a hajat, akkor az illesztési pontokig ne húzzuk/tekerjük fel, mert a ragasztóanyag megolvad, és a tincsek összeragadnak. A hajat hajmosás után mindig meg kell szárítani, vizes fejjel ne feküdjünk le ! Ajánlatos hozzá disznószőr kefét használni, mert ápolja a póthajat, és szép fényt ad neki. Alváshoz ajánlatos gyengéden összefogni, nem európai hajaknál összefonni.

Hátránya az lehet / mint már fent is írtam / ha nem megfelelően van felépítve, akkor a tincsek potyoghatnak, a póthaj hullhat, és a legrosszabb esetben a hajunkkal együtt szakadhat ki. Számolnunk kell vele, hogy minden újra építésnél a haj veszít a hosszából, mert a régi ragasztóanyagot le kell vágni, és újra kell tincseztetni.

A haj tincsezése 50-100Ft/db., a felépítése pedig hajmennyiségtől függően 15-35eFt. Ha ennél olcsóbb felépítési árakkal találkozunk, akkor nem biztos, hogy  eredeti keratinnal dolgoznak.

Felrakása és leszedése hosszú ideig tart, a tincsek mennyiségétől függően 3-4 órát számoljunk a munkaidővel.

 

Ultrahangos hőillesztés:

Kicsit drágább, mint a keratinos hőillesztés. Kezelésében, ápolásában és hibáiban megegyezik a két technika, csak a rögzítési technikában más. Nem használ hőt, hanem a gép ultrahangos technikával olvasztja meg a ragasztóanyagot.

Mindkét technika nagyon kényes, és nagyon nagy figyelemmel keressetek szakembert a felépítéshez, mert nagyobb károkat tehetünk a saját hajban, és egy életre elmehet a kedvünk a póthajaktól.

Következnek a hideg eljárással készített tincses hajhosszabbítások.

Címkék: hőillesztés
Szólj hozzá!
2014. november 20. 09:30 - Sylvacska

Hajak felismerése

Ha hajvásárláson gondolkodsz..

hajak_k_pek_felhaszn_l_sra_1416471908.jpg_2560x1920

Itt egy kis segítség a hajak felismeréséhez:

Egyre több panaszkodó levelet, telefont kapok, hogy vásároltak hajat, milyen olcsón, és európai, és örül neki, aztán kiderül, hogy nem is európai haj, valami keleti indiai/ázsiai hántolt haj, ami 2 hónap alatt tönkre ment a fején. Kérek mindenkit, hogy nagyon nézzétek meg, hogy ki mit vásárol,és ha vásárol, azt ellenőrzött üzletben tegye, számlával, garanciával, mert egyre több a használt, rossz minőségű, fertőtlenítetlen haj.. európai hajat nem lehet 30ezer forint/ 10 dkg, vagy ennél olcsóbban vásárolni, mert a bekerülési,nyers ára több, és akkor még nem beszéltünk a hulladékról a feldolgozás során.. Kérem, hogy figyeljetek oda !!!

Szintetikus hajak:

Nagyon fényes, könnyen kócolódik, élettartama kb. 2 hét. A hajszálak tökéletesen sima felszíne, a szálak egyforma hossza ( nem tartalmaz rövidebb szálakat ) jellemzi.

Kanekalon: 80 °C felett összeolvad, általában afrofonáshoz használják.

Toyokalon: nagyon vékony, fényes műhaj, 50 °C felett összeolvad.

Futura: kicsit vastagabb szálú, 160 °C felett összeolvad.

Festhetetlen, csak az adott színnel hordható. Ebből a hajtípusból készítik a mű copfokat, műanyagparókákat, babahajakat. Áruk 5eFt - 20eFt-ig mozog. 

Emberi hajak:

Indiai/ázsiai és egyéb keleti területekről érkező hajak. Ez a legkönnyebben beszerezhető, és legelterjedtebb hajtípus. Hívhatják még prémium, emberi, illetve eredeti hajnak. Ezeket a hajakat nagyüzemben dolgozzák fel, tincsezik ill. tresszelik.  

A tincsezett hajak 0,5 – 0,8 grammosak, és I/U/D alakúak. Minden tincs ugyanolyan súlyú, formájú és vastagságú. 

A tresszelt hajak 70-160 cm szélesek, a felépítéskor a fodrász darabolja megfelelő méretre. A tresszek szabályosak, minden kicsi tincs egyforma, amit a gép sző be. A hajak külső felszínét egy savval megmaratják, így könnyebben festhetővé teszik. Egyenletesen egyszínű. Szög egyenes, szabályosan hullámos, ill. göndör.

Kezdetben puha, de minden mosás után veszít a laminálásából, és erős, durva hajszálak lesznek belőle. Sokszor fordított hajszálak találhatók benne, így nagyon hamar akad, rasztásodik. Nehezen épül össze a saját hajjal, így látványosan elválik a pót és saját haj.

Nehezebben festhető, a világosításra rosszul reagál, nagyon hamar teljesen kiszárad.

Korlátlan mennyiségben beszerezhető vaterán, e-bayen, és egyéb internetes portálokon.  Élettartama kb. ½ - 1 év. Áruk 10eFt és 40eFt között mozog, hosszúságtól függően.

 

Natúr / európai haj:

Egy ember fejéről levágott natúr copf. Kézzel tincsezik ill. tresszelik, így szemmel látható a különbség, mert a feldolgozás nem egyforma.  Általában vékony, vagy közepes szálú, natúr színű. Minden esetben puha haj, hasonlóan a saját hajunkhoz. Ősz hajszálak fellelhetők benne, sokszor a vége világosabb, a természetes hordás miatt.  Bármilyen színre festhető, akár „fehér szőke” is készíthető belőle.  Mindenféle struktúrája megtalálható, egyenes, hullámos, vagy göndör. A legtöbb fellelhető haj enyhén hullámos. Élettartama vendégtől függően 1 ½ - 3 év lehet.  Korlátozott mennyiségben kapható, így az ára is 40eFt-tól a vendég igényeinek megfelelően a csillagos égig emelkedhet. Az ár mindig függ a haj hosszától, és mennyiségétől.

Kérek mindenkit, hogy nagyon nézzétek meg, hogy ki mit vásárol, és ha vásárol, azt ellenőrzött üzletben tegye, számlával, garanciával, mert esélyetek sem lesz reklamálni, ha mégis gondotok akad a hajjal.

Remélem tudtam segíteni, hogy milyen hajakat találtok a piacon.

Következő részben a hajhosszabbítás – dúsítás különböző technikáiról írok.

Szólj hozzá!
2014. november 10. 08:38 - Sylvacska

Ha hajhosszabbítást vagy hajdúsítást szeretnénk..

hajhosszabb_t_s_hajd_s_t_s_1415604981.jpg_2560x1440

Hogyan is válasszunk..

Ma már nem okoz már gondot, ha a saját hajunk nem kellően dús, megritkult, vagy nem nő meg olyan hosszúra, mint ahogy mi szeretnénk.

A hajhosszabbítási módszerek már hazánkban is évek óta elérhetők, de régebben nem találkoztunk ekkora választékkal, mint mostanában. Most már mindenféle néven futnak a hajhosszabbítási módszerek, sokszor ugyanazt a technikát tartalmazza, csak más, hangzatosabb néven, hogy becsalogassa a vendéget.  Lassan a vendégeknek is nagyon nehéz eligazodnia, hogy melyik hajhosszabbítást is válassza, melyik is lenne jó a saját stílusának, hajszerkezetének, ami nem lesz hosszú távon káros a hajnak.

Hogyan is fogjunk hozzá..

Amikor hajhosszabbítást tervezünk, akkor természetesen a legjobb minőséget szeretnénk kapni.  Érdemes nagyon alaposan tájékozódni, hogy milyen technikák léteznek, ami nem roncsolja a saját hajunkat, milyen hajat szeretnénk vásárolni, kihez is forduljunk a felépítéssel kapcsolatban.

A legegyszerűbb, ha felkeresünk egy hajhosszabbító szalont, tájékozódunk a technikákról, hogy milyen hajakkal dolgoznak, a saját hajunkhoz mit ajánlanak, milyen mennyiséget.  Ha jó helyet választottunk, akkor egy konzultációra hívnak be először, ahol elmondhatod, hogy mit szeretnél, mik az elképzelésid, és cserébe tájékoztatni fognak, hogy mi az, ami szerintük jó lehet neked, mi az a technika, amit roncsolásmentesen viselhetsz. Sok helyen rögtön ajánlanak neked hajat is, amit felépítenek. Nálunk pl. ilyen „rögtön” lehetőség nincs, mi mindig a vendégünknek a saját hajához, struktúrájához való hajat dolgozunk fel, neki készítjük el.  Ennek is megvannak az előnyei.

Minden esetben fontos, hogy első osztályú hajat vásároljunk, ha hosszú távon szeretnénk megtartani a póthajat. A másod/harmad osztályú hajak, ázsiai, indiai hajak nem minden esetben bírnak ki fél év hordásnál többet. Sokkal hamarabb feltörik, hullik, és gubancolódik. Minden esetben kérj számlát, mert ellenkező esetben nem lesz amivel reklamálj!

Nem mindegy, hogy milyen mennyiségű saját hajhoz, mennyi haj kell. Minden függ a saját haj mennyiségétől - hosszától, és a felépítendő póthaj hosszától – súlyától. Nem mindegy, hogy egy 40 cm-es saját hajhoz építünk vagy egy 60 cm-es hajhoz. Az előre elkészített hajak általában 100g-os csomagokban kaphatók, de ez legtöbbször nem elegendő. Ezt az óriási hibát látjuk nagyon sokszor az utcán, amikor üvölt egy hajról, hogy póthajjal rendelkezik. Egy konzultáción erről is tájékoztatni fognak, hogy számodra mennyi haj lenne az ideális.

Arról is bővebb tájékoztatást kell adjanak, hogy hogyan ápold a hajad, és nagyon fontos, hogy ezeket az információkat be is tartsd, mert így sokáig tudod hordani az álom frizurád.

Milyen hajat válasszunk..

Mindenki mást mond, mindenki más hajra esküszik, mindig az a jó, amit forgalmaz. Én már sok évvel a hátam mögött, még mindig azt vallom, hogy európai haj közé európai haj való. Ha hosszútávra tervezünk, és nem csak egy pár hónapra, akkor mindenképp az európai haj mellett voksolok. Ma már kaphatóak indiai/ázsiai hajak, műhajak, kevert hajak, II. ill. III. osztályú hajak, de ezek hordási ideje ténylegesen csak 2-8 hónap, míg egy európai haj akár 2 év is lehet. Tehát igaz, hogy egyszerre kevesebb pénzt kell kiadjunk, de hosszútávon viszont többet. Érdemes számolni előtte. Az sem utolsó szempont, hogy az a haj pont úgy néz ki mint a sajátunk, vagy esetlegesen egy teljesen más struktúra és a két haj teljesen elválik egymástól.

Az európai hajakkal bármit tehetünk, festhetjük, melírozhatjuk, süthető, berakható. A kevert vagy más földrészről származó hajak pedig nehezen festhetők, formázhatók, sok esetben csomósodnak, összeragadnak. Nagyon sok helyen európai hajnak értékesítik, csak sokkal olcsóbban, mint a reális ára, és ezzel nagyon sok vásárlót megtévesztenek. Sokszor önhibájukon kívül, mert ők is európai hajként vásárolták, és így is adják tovább, csak a hordáskor derül ki, hogy nem is az, ami.

Remélem olvastatok hasznos információkat.

A következő részben jövök részletesebben a különböző hajak felsorolásával.

Szólj hozzá!
2014. november 04. 21:22 - Sylvacska

Melírozás

mel_roz_s_1415132329.jpg_430x350

Ma a melír technikákról írok pár jellemző mondatot:

Átfűzéses melír:

Ennek a módszernek is megvannak a válfajai: készíthetünk vele vékonyabb és hosszabb tincseket, adhatunk több árnyalatnyi színt is egy résznek.

Lap melír:

Rakhatjuk egy passzéban a tincseket vékonyabban, vastagabban, ritkábban vagy sűrűbben. Játszhatunk még a fóliák elhelyezésével is: állítva és átfűzve rakva, vagy csillagalakba és átfűzve, frizuraformához igazítva.

Fésűs és pisztolyos módszer:

Nem csak közvetlenül egy tincs, hanem a mellette lévő hajszálak is színt kapnak, ez elsősorban azoknál a vendégeknél ajánlott, akik nem akarnak erőteljesebb látványosabb színeltérést a frizurájukban.

 A kalap melír :

A módszernek az alapja egy négyzethálós szerkezet, jól beigazított felhelyezés után ugyanazok a tincsek válnak elérhetővé.

 A hurokmelír és a koronamelír:

A technikák előnye, hogy a lenövést is nagyon szépen lehet velük festeni. A hurok melírnél csak a felső hurkát húzzuk ki a tincseknek a melírtűvel, és azokat színezzük be.

Kalapos módszerrel is készíthetünk korona melírt, amikor is vízszintes körökben választjuk ki a tincseket, amiket ezek után más-más színárnyalattal festünk be.

 Tupír melír:  

Létezik az ún. tupír melír, amikor a vendég haját feltupírozzuk, és csak a kimaradó végeket festjük be – ennek eredménye egy színátfolyásos frizura lesz.

Kesztyű melír:

A férfiaknál és a rövid hajú nőknél használhatjuk a technikát is, amikor a vendég haját erősen belakkozzuk, majd a festékes kesztyűvel a tetejét átsimítjuk, s így a hajszálak végén lesz színeltérés.

Természetesen póthajjal is tudunk melírozni, ez lesz a következő téma.

Szólj hozzá!
2014. november 02. 17:05 - Sylvacska

A hajhullásról :

hajhull_s_1414944157.jpg_1500x1500

A kedves olvasóknak néhány információ a hajakról, és a hajhullásról.

A hajak hátterében általában szervrendszeri problémák, gyulladások állnak. Az átlagos, egészséges fejbőr 60-140 szálat veszít naponta. Tavasszal fokozódik a pajzsmirigy működése, ezért több hajszálat is veszíthetünk, de ez pár hét alatt beáll a normális hullási folyamatra. Ha ennél nagyobb mértékű a hajhullás, az sajnos a haj megritkulásához, rosszabb esetekben az elvesztéséhez vezethet.

A hajvesztés lehet időszakos, és ebben az esetben bőrgyógyász, és trichologus tud tanácsot adni. Előidézője lehet szigorú diéta, vashiány, vérszegénység. Ilyenkor segítség lehet több hús, tojás, zöldség, gabonafélék fogyasztása.

A hosszú idő át tartó, vagy rögtön bekövetkezett nagyfokú hajhullás oka lehet súlyos betegség, terhesség, szülés utáni, vagy stresszes állapot, belső szervi gyulladások, vagy a különböző gombás haj és fejbőrbetegségek.

A gombás betegségek előidézői az egyre többet előforduló telepes növények rendjébe tartozó, penésszel rokon moszatgombák, de elsősorban a tömlőgombák és a fonalgombák. Ezek az élősködő gombák a szervezetben vagy a test szőrösebb felületén élősködnek. Vendégeim körében sokan szenvednek az úgynevezett hajpenésszel is. Ez egy kerek apró hólyag, vagy gyulladásos foltokból álló kiütés. Ha a fejbőrön hámló, kopaszodó foltokat találunk, és a hajszálak tövén finom fehér bevonat található, akkor biztos, hogy hajpenésszel állunk szemben. Kizárólag szakorvos tanácsát kérjük!

A férfiakra jellemző az androgén hajhullás, amelyet a szervezetben előforduló tesztoszteron hormon vált ki, de sajnos egyre gyakrabban előfordul a hölgyeknél, és fiataloknál is. Ez a fajta hajhullás örökölhető is, és teljes hajhullásoz is vezethet.

Ha kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön, azt foltos hajhullásnak hívjuk, ami mind a két nemnél megtalálható. Előidézője lehet a belső szervrendszeri gyulladás, hormonháztartás sérülése, vagy a nem megfelelően adagolt gyógyszermennyiség.

Ha a haj a fej minden részéről hullik, elvékonyodik vagy ritkább lesz, azt diffúz hajhullásnak nevezzük. Ez inkább a hölgyeket érinti, az A, E vitamin, vagy vas hiánya, stressz, helytelen táplálkozás, és a nem megfelelően védett haj és fejbőr idézheti elő. Az egészségügyi okokon kívül előidéző ok lehet még a különböző fodrászati beavatkozás, kóros környezeti hatás is.

Kérek mindenkit, hogy panaszával mielőbb forduljon szakorvoshoz, hogy a folyamat időben visszafordítható, vagy megállítható, legyen!!!

Szólj hozzá!
2014. október 31. 11:38 - Sylvacska

Bemutatkozás

Sziasztok!

Mától ha időm engedi, blogolni is fogok Nektek, hogy ebben az zűrös hajhosszabbítás-hajdúsítás témakörben, hogy egy kicsit Ti is eligazodjatok.

Terveim szerint minden technikát, problémát leírok, képekkel mellékelve, hogy megkönnyítsem a választásotokat.

Egyre több megritkult hajú vendég fordul meg nálam, így próbálok majd nekik is segítséget nyújtani, akár tanácsokkal, akár termékekkel, amivel újra magabiztosak lehetnek.

Remélem érdemesnek tartotok majd az olvasásra :)

Tehát.. blogolásra fel :)

 

Szólj hozzá!
hajdúsítás - hajhosszabbítás - fejtetősűrítés - fejtetődúsítás - paróka készítés - póthajak
süti beállítások módosítása